| |     latinica | english  
Насловна
АМБАСАДОР Н. ГРБИЋ ПРЕДАО АКРЕДИТИВНА ПИСМА

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић предао је акредитивна писма председнику Републике Кореје Мун Ђе-ину, чиме је званично преузео дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора у тој земљи.

Након предаје акредитивних писама, амбасадор Грбић је пренео срдачне поздраве председника Републике Србије Александра Вучића јужнокорејском председнику,  те истакао чврсту опредељеност наше земље за даље јачање билатералне сарадње, посебно кроз интензивирање политичког дијалога на највишем и високом нивоу, као и кроз даљи развој сарадње на плану економије, културе, образовања, науке и информационо-комуникационих технологија.

Указао је да је почаствован чињеницом да представља своју земљу управо у Републици Кореји, као земљи која је остварила импресиван политички, економски и социјални развој након Другог светског и Корејског рата, због чега може послужити као узор успешног развоја земљама широм света. Истакао је да неколико корејских компанија већ успешно послује у Републици Србији, те подвукао да наша земља остаје отворена за долазак нових корејских инвеститора, као и да се надамо даљем увећању укупне спољнотрговинске размене у годинама пред нама.


Верзија за штампу
Важне информације
еКонзулат