| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
КОНТАКТ

 

Aмбасада Републике Србије 

55, Sejong-daero, Jung-gu, Seoul 04513, Republic of Korea

(Taepyeong-ro 2-ga 150, Booyoung Taepyeong Building) 

서울특별시  중 구 세종대로 55 (태평 로2가 150, 부영태평 빌딩 )

 

Тел: 02 797 5109,  Факс: 02 790 6109 

е-mail: embserbseul@yahoo.com

Веб сајт: http://www.seoul.mfa.gov.rs 

Радно време:

Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 16:00 часовa

 


 
МЕРЕ НА ОСНОВУ OДЛУКЕ О УВОЂЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

 

Београд, 16. март 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донели су данас, у складу са Уставом, Одлуку о увођењу ванредног стања. Одлука је ступила на снагу.

Границе Републике Србије затворене су за све стране држављане, са изузетком дипломата акредитованих у Србији и странаца са боравишном дозволом.

Грађани Републике Србије, као и акредитоване дипломате и страни држављани који имају боравиште у Републици Србији, а који улазе у Републику Србију, у обавези су да буду у самоизолацији од најмање 14 дана, под кривичном одговорношћу. Ова мера ће бити стриктно контролисана и њено кршење биће најстроже санкционисано.

Када је реч о грађанима Републике Србије и страним држављанима који имају боравиште у Републици Србији, а који долазе из Републике Италије, Швајцарске Конфедерације, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке одређује се изолација у трајању од 28 дана.

Грађанима ће при уласку у земљу бити уручено законски обавезујуће решење. Запрећена затворска казна за кршење ове одредбе је до три године затвора. Ово је веома важно како би се смањило кретање грађана, што је један од главних разлога за увођење ванредног стања у циљу спречавања ширења вируса COVID-19.

Детаљније о мерама на сајту Владе Републике Србије:

https://www.srbija.gov.rs/vest/451356/mere-na-osnovu-odluke-o-uvodjenju-vanrednog-stanja.php

 

 


КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ

 

О мерама које предузима Влада Републикe Србије у вези са пандемијом корона вируса, можете се информисати на следећим сајтовима:

Влада Р.Србије:   

https://www.srbija.gov.rs/

Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије: 

https://covid19.rs

 


 
 
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

 

20.01.2020. Министарство спољних послова је расписало конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 20. јануара до 10. фебруара о.г. Све информације о конкурсима се могу пронаћи на линку:

www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu


УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈЕРМЕНИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 24. октобра 2019. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Јерменије, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до деведесет (90) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из члана 15. Закона о странцима. Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр.76/2019 од 25. октобра 2019. године и ступа на снагу 02. новембра 2019. године.


ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБЕ МОДЕРНЕ СРПСКЕ УМЕТНОСТИ У СЕУЛУ

У AAIPS галерији Института за политичке студије ASAN, у Сеулу је 29. октобра одржано свечано отварање изложбе модерне српске уметности под насловом „Утиснуто у времену“: Савремена српска графика – избор радова са Факултета ликовних уметности у Београду, а биће отворена до 9. новембра.

Изложба је реализована поводом обележавања 30. годишњице од успостављања дипломатских односа Србије и Кореје, у сарадњи са Министарством културе Републике Србије и Факултетом ликовних уметности у Београду. Поздравне говоре су одржали председник Института за политичке студије ASAN Хан Сонг-ђо и амбасадор Републике Србије Зоран Казазовић.

Адреса галерије: AAIPS Gallery (1F), The Asan Institute for Policy Studies,
11, Gyeonghuigung 1ga-gil, Jongno-gu, Seoul

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова