| |     latinica | english  
Насловна
ВУЧИЋ: СРБИЈА ПО РАСТУ ПРВА У ЕВРОПИ (12.01.2021.)

 

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је Србија по привредном расту прва у Европи, што ће бити формално потврђено крајем марта, а све то је било могуће захваљујући реформским мерама које су предузете од 2014. године, те брзим отварањем земље после првог таласа вируса корона.


Oпширније...
СВАКИ СРБИН У ДИЈАСПОРИ ПОТЕНЦИЈАЛНИ ЛОБИСТА (3.1.2021)

 

Наши сународници ван Србије су један од великих потенцијала који држава до сада није препознала на прави начин и зато је потребан другачији приступ питању - како да ојачамо нашу дијаспору и искористимо добру вољу људи који су потенцијални лобисти за интересе Србије и српског народа, каже министар спољних послова Никола Селаковић.

„Kада причамо о Србима у дијаспори, и посебно у региону, то је једна прилично запарложена пољана, на којој је потребно радити много и у којој не може много тога одједном учињеног и да се види", констатује Селаковић у интервјуу за Танјуг.
 


Oпширније...
СЕЛАКОВИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ НОВИ АМБАСАДОРИ, АЛИ ЦИЉЕВИ ИСТИ (2.1.2021)

 

Србија би ове године коначно могла да добије амбасадоре и генералне конзуле у око трећини тренутно упражњених места у дипломатско-конзуларним представништвима земље у свету, а министар спољних послова Никола Селаковић уверен је да ће највећи број тих места бити попуњен и то, како истиче, најбољим могућим људима.

„У наредној години, уверен сам да ће доћи до попуњавања највећег броја тих упражњених места", рекао је Селаковић за Танјуг, и истакао да се тај посао обавља поступно, јер држава жели да покаже да има квалитетан кадар, који ће интересе Србије заступати на најбољи могући начин.
 


Oпширније...
ВУЧИЋ: СРБИЈА ОСТАЈЕ НА КУРСУ ПОБЕДНИЧКЕ ПОЛИТИКЕ СТАБИЛНОСТИ (29.12.2020)

 

Очување мира, брига о здрављу и бољи стандард најважнији су за Србију у 2021. години, истакао је председник Републике Александар Вучић, уверен да остварење тог амбициозног и нимало лаког задатка неће бити једноставно, али да је заједничким радом са Владом могуће остварити најбоље резултате, сигурност и извесну будућност за грађане.

Председник је поручио да је Србија зацртала велике и амбициозне циљеве за наредну годину, упркос тешким и сложеним међународним и регионалним приликама, те да ће настојати да у потпуности сачува мир и стабилност у региону и земљи, уз очување виталних националних и државних интереса.

„Србија остаје на курсу победничке политике – политике стабилности“, рекао је председник Вучић и нагласио да наша земља остаје на путу европских интеграција и да ће брижљиво чувати пријатељство са Русијом и Кином, као и да ће градити пријатељство са САД.

 


Oпширније...
ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПРВА ЕВРОПСКА ПРЕМИЈЕРКА КОЈА ЈЕ ПРИМИЛА АНТИКОВИД ВАКЦИНУ (24. ДЕЦЕМБАР 2020)

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас прву вакцину против коронавируса компаније „Фајзер“ на Институту за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак".

Брнабић, која је прва европска премијерка која је примила вакцину, истакла је да је данас можда први дан од 6. марта да имамо разлог за осмех јер се oбележава почетак краја пандемије у Србији, али и у Европи и свету.

 

 


Oпширније...
РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОЧЕВ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

Почев од 20. децембра 2020. године, ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, страним држављанима који долазе у Републику Србију дозвољен је улазак у Републику Србију само ако поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, не старији од 48 часова, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију.

Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, као и члановима дипломатско-конзуларног особља и члановима њихових породица, при уласку у Републику Србију, а који не поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно улазе у Републику Србију, не старији од 48 сати од датума издавања резултата, одређује се мера карантина у кућним условима у трајању од 10 дана.

Ова мера престаје да важи ако лице коме је одређена у периоду трајања мере добије негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2 издат од стране референтне лабораторије у Републици Србији.

https://www.srbija.gov.rs/vest/505937/od-20-decembra-bavezan-pcr-test-za-strance-pri-ulasku-u-srbiju.phpСАОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА

Поводом 10. децембра, Међународног дана људских права, Министарство спољних послова Републике Србије изражава још једном приврженост тековинама и вредностима Универзалне декларације о људским правима, која је усвојена на данашњи дан 1948. године.

Начела из Универзалне декларације о људским правима представљала су темељ за изградњу међународног права у овој области, као и међународног система промоције и заштите људских права, као јединствене цивилизацијске тековине савременог доба. Наша обавеза данас јесте очување и јачање међународног система за поштовање људских права, развој стандарда људских права, контрола над испуњавањем преузетих обавеза, као и наставак сарадње са међународним и регионалним институцијама на заштити људских права.

Србија је у пуној мери посвећена универзалним вредностима људских права и спровођењу у пракси међународних правних инструмената о људским правима. Наша континуирана сарадња са инструментима Савета за људска права у оквиру Уједињених нација, као и са Саветом Европе и механизмима људске димензије ОЕБС-а, представља важан део активности свих државних органа и илуструје нашу доследну опредељеност за испуњавање међународних стандарда људских права.                      

Међународни дан људских права је повод да се још једном укаже на обесправљеност српског и другог неалбанског становништва на Косову и Метохији и понови позив међународној заједници да омогући поштовање гарантованих међународних норми људских права и допринесе стварању услова за повратак интерно расељених лица, као и враћање њихове узурпиране имовине.

 

       
 ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВИНАРА И МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима и региону Министарства спољних послова, организоваће 29. децембра 2020. године Десету медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону.

Конференција ће, због пандемије Ковид 19, бити одржана преко ZOOM апликације. Тема Десете конференције ће бити рад медија, организација и удружења Срба из региона и дијаспоре током пандемије изазване вирусом Ковид 19, те да ли је и на који начин пандемија утицала на квалитет рада и економску одрживост медијске делатности Срба у дијаспори и региону.

У другом делу Конференције биће представљен УНС-ов сајт www.umrezavanje.rs покренут поводом Десете јубиларне Конференције, са идејом да представља платформу за умрежавање медија и организација Срба из региона и дијаспоре са матичном државом.

Пријаве за учешће на конференцији заинтересовани представници медија, удружења и организација могу да пошаљу на електронску адресу: ana.petronijevic@uns.rs до 17. децембра 2020. године.

                   СРБИЈА КАО ПОВОЉНА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ И ИСТРАЖИВАЊЕ И РАЗВОЈ И НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Кабинет председнице Владе Републике Србије припремио је две брошуре под називом „Serbia – Emerging tech development hub“ и „Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде“, којe се могу наћи на следећим линковима:

https://innovations.serbiacreates.rs/
 

https://inovacije.srbijastvara.rs/ИЗЛОЖБА “СРПСКА ПЛАНИНА, КАМЕНОЛОМ, ВЕНЧАЦ” У ГАЛЕРИЈИ ART SPACE HYEONG У СЕУЛУ

Корејска уметница Ка-јонг Чое (Ka-Young Choi  www.instagram.com/studio_kayoung)  одржала је изложбу под називом “Српска планина, каменолом, Венчац” у галерији Art Space HYEONG у центру Сеула током маја и објавила брошуру под истим именом у септембру 2020. године.

Ка-јонг Чое је била инспирисана причама о Србији и њеним природним лепотама које је чула од своје пријатељице Марије Цурк, такође уметнице, коју је упознала током студијског боравка у Кини 2019. године.

Представници амбасаде су посетили изложбу и разговарали са уметницом Ка-јонг Чое у Амбасади Србије у Сеулу.

 

 

 ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЈЕ ОД 13.04.2020. ГОДИНЕ ПРИВРЕМЕНО СУСПЕНДОВАЛА БЕЗВИЗНИ РЕЗИМ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Влада Републике Кореје је од 13.04.2020. године привремено суспендовала безвизни резим за држављане 85 држава, међу којима и за држављане Републике Србије, због ситуације са COVID-19.

Овом Одлуком суспендоване су и све издате једнократне и вишекратне визе (С-1 и С-2), које су издала корејска дипломатска представништва, па ће сваки страни држављанин, који жели да уђе у Републику Кореју, морати да добије нову визу у неком од корејских дипломатских представништава.

Приликом уласка у Р. Кореју за све стране држављане, укључујући држављане Србије, обавезан је карантин од 14 дана у установама које је одредила корејска влада, о трошку путника. Од 11. маја се врши обавезно тестирање путника на COVID-19 у року од 3 дана од уласка у карантин.РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА (9. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ)

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА (9. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, донео је одлукe о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону по јавном позиву који је био отворен од 18. маја до 1. јуна 2020. године.

Одлука о суфинансирању пројеката за регион – 8. јул 2020. године:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-region-2020-postpisana.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је суфинансирање за укупно  232 пројекта у укупном износу од 46.000.000 (четрдесет шест милиона) динара.

Одлука о суфинансирању пројеката за дијаспору – 8. јул 2020. године:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-dijaspora-2020-postpisana.pdf

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре на основу Одлуке о суфинансирању одобрено је укупно 168 пројекта у укупном износу од 46.000.000 (четрдест шест милиона) динара.
 ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ - ЛАЖНИ САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ

Teкcт caoпштeњa Министарства државне управе и локалне самоуправе у вези са лажним сајтом за пријављивање за гласање из иностранства, може се преузети са линка:


http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/
 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БИРАЧЕ СА БОРАВИШТЕМ У ИНОСТРАНСТВУ О ОСТВАРИВАЊУ БИРАЧКОГ ПРАВА НА ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

Амбасада Републике Србије у Cеулу обавештава да je Председник Pепублике Србије 10. маја о.г. донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике (Службени гласник РС", бр. 68/20), којом је као датум избора одређен 21. јун 2020. скупштине Републике Србије.

Републичка изборна комисија РИК, као орган који спроводи поступак избора за народне посланике Народне скупштине, донела је решење 11.маја о наставку изборних радњи. Такође РИК је донела Роковник за извршење изборних радњи према којем је утврђено да се захтеви држављана Р.Србије за гласање у иностранству примају најкасније до 30. маја 2020. године (до поноћи, локално време у Р. Србији). 

Више информација о наведеном може да се нађе на следећем линку:

http://www.rik.parlament.gov.rs/tekst/1553/izborna-dokumenta.php
 


Oпширније...
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈЕРМЕНИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 24. октобра 2019. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Јерменије, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до деведесет (90) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из члана 15. Закона о странцима. Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр.76/2019 од 25. октобра 2019. године и ступа на снагу 02. новембра 2019. године.ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБЕ МОДЕРНЕ СРПСКЕ УМЕТНОСТИ У СЕУЛУ

У AAIPS галерији Института за политичке студије ASAN, у Сеулу је 29. октобра одржано свечано отварање изложбе модерне српске уметности под насловом „Утиснуто у времену“: Савремена српска графика – избор радова са Факултета ликовних уметности у Београду, а биће отворена до 9. новембра.

Изложба је реализована поводом обележавања 30. годишњице од успостављања дипломатских односа Србије и Кореје, у сарадњи са Министарством културе Републике Србије и Факултетом ликовних уметности у Београду. Поздравне говоре су одржали председник Института за политичке студије ASAN Хан Сонг-ђо и амбасадор Републике Србије Зоран Казазовић.

Адреса галерије: AAIPS Gallery (1F), The Asan Institute for Policy Studies,
11, Gyeonghuigung 1ga-gil, Jongno-gu, Seoul

 

 

 Изложба САВРЕМЕНA СРПСКА ГРАФИКА - „УТИСНУТО У ВРЕМЕНУ“

Поводом 30. годишњице од успостављања дипломатских односа

између Републике Србије и Републике Кореје,

од 29. октобра до 09. новембра

биће одржана изложба

 

САВРЕМЕНА СРПСКА ГРАФИКА

„УТИСНУТО У ВРЕМЕНУ“

ИЗБОР РАДОВА СА ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ: уторак, 29. октобар, од 18.30 часова

МЕСТО: Галерија Института за политичке студије АСАН

АДРЕСА: AAIPS Gallery (Art at ASAN Institute for Policy Studies)
11, Gyeonghuigung 1ga-gil, Jongno-gu, Seoul

 AAIPS갤러리 (서울시 종로구 경희궁 1가길 11 아산정책연구원 1
 

 ОДЛУКЕ О CУФИНАНCИPAЊУ ПРOJEКAТA КОЈИ СВОЈИМ КВAЛИТЕТОМ ДOПPИНОCE OЧУВAЊУ И JAЧAЊУ ВEЗA МАТИЧНE ДPЖAВE И ДИJACПOPE И МAТИЧНЕ ДPЖAВE И СРБА У PEГИОНУ.

Oбaвeштавамо вас дa cy 19. jyнa o.г. донете одлуке о cyфинанcиpaњy
пpojeкaтa који својим квaлитетом дoпpиноce oчyвaњy и jaчaњy вeзa матичнe
дpжaвe и диjacпope и мaтичне дpжaвe и Срба y peгионy.

Oдлуке можете пpeyзeти нa cлeдећим линкoвимa:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019.pdfУЧЕШЋЕ ПРИНЦА ЈУГОСЛАВИЈЕ МИХАИЛА КАРАЂОРЂЕВИЋА НА 6. МЕЂУНАРОДНОЈ ИЗЛОЖБИ ФОТОГРАФИЈА (6TH KOREA INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2019) У СЕУЛ АРТ ЦЕНТРУ

У Хангарам (Наngаram) музеју Сеул арт центра од 25. до 30. маја одржана је 6. Међународна изложба фотографија (6th Korea International Photo Festival 2019), под називом „Duration and Change”, на којој је своје радове изложио и принц Југославије Михаило Карађорђевић, почасни гост на изложби. Шест његових радова под заједничким називом „Београд и грбови”, у оквиру концепта „Мит времена“ представљено је у посебном делу изложбе.

Изложбу су 29. маја посетили амбасадор Зоран Казазовић и саветник Александар Ђорђевић, срели се са Михаилом Карађорђевићем, а затим заједно са њим имали краћи састанак са председником Сеул арт центра Ју Ин-теком. Састанку су присуствовали и Ђунга Јанг, уметничка директорка Сеул арт центра, Еуни Ан Олрар, галеристкиња из Galerie89 из Париза која је организовала учешће нашег уметника на изложби у Сеулу, Жил Бастијанели, кустос и сарадник М.Карађорђевића, као и Ким Јонг-бе, из YB Entertainment &Gallery.

 УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ АНТИГВА И БАРБУДА, ГРЕНАДА, КОМОНВЕЛТ ДОМИНИКА И ТРИНИДАД И ТОБАГО

Влада Републике Србије, на седници одржаној 25. октобра 2018. године, донела је Одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобаго, носиоци свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до деведесет (90) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 15. Закона о странцима.

Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије" бр. 81/2018 од 26. октобра 2018. године, а ступила је на снагу даном објављивања за држављане Антигва и Барбуда, Гренада и Комонвелт Доминика. За држављане Тринидад и Тобаго Одлука је ступила на снагу 03. новембра 2018. године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 90 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије.
 ОДЛУКА О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА ОДЛУКЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ИР ИРАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 08. октобра 2018. године, донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша. Одлука је објављена у „Службеном гласнику РС", број 75/18 од 09. 10. 2018. године и ступа на снагу 17. 10. 2018. године.

Од тог датума, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије, виза је потребна.
 СРБИЈА И КОРЕЈА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ И САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.

 

 

 

Министар заштите животне средине Републике Србије Горан Триван и министарка животне средине Републике Кореје Kim Eunkyung потписали су  5. септембра 2018. године у Сеулу Mеморандум о разумевању и сарадњи у области заштите животне средине.


Потписивање меморандума представља даље унапређивање свеукупних билатералних односа Србије и Кореје, као и шансу и темеље на којима Република Србија и Република Кореја могу да развијају кооперативне пројекте у области заштите животне средине.УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ БУРУНДИ

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије", бр. 39/2018 од 25. маја 2018. године и ступила је на снагу 2. јуна 2018. године.УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Азербејџан, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије до деведесет (90) дана у периоду од стоосамдесет (180) дана, од датума уласка у Републику Србију, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије", бр.39/2018 од 25. маја 2018. године и ступила је на снагу 2. јуна 2018. године.ВЛАДА СЕНТ ВИНСЕНТА И ГРЕНАДИНА УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Влада Сент Винсента и Гренадина је донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце свих пасоша, за улазак и боравак на територији Ст. Винсента и Гренадина, до 30 дана, у периоду од годину дана. Одлука је ступила на снагу 21. фебруара 2018. године.УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ГРУЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 08. марта 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Грузије, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије до тридесет (30) дана од датума уласка, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије", бр.18/2018 од 09. марта 2018. године и ступила је на снагу 09. марта 2018. године.ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ КОЛУМБИЈЕ УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Влада Републике Колумбије је донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце свих пасоша, за улазак и боравак на територији Републике Колумбије, до 90 дана, уз могућност продужетка додатних 90 дана, у периоду од 180 дана у једној календарској  години. Одлука је ступила на снагу 14. фебруара 2018. године.ОЛИМПИЈСКИ ТИМ СРБИЈЕ НА ЗОИ 2018 У ПЈОНГЋАНГУ

На XXIII Зимским олимпијским играма у Пјонгћангу које су се одржале од 9. до 25.фебруара 2018. године, учествовао је српски олимпијски тим. У алпском скијању су наступили Невена Игњатовић (слалом/суперГ/спуст), Марко Вукићевић (слалом/велеслалом/суперГ/спуст), Марко Стевовић (слалом/велеслалом/суперГ/спуст), а у скијашком трчању Дамир Растић (спринт класик 15 км).

 

 ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ Р. ИНДОНЕЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 6. октобра 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Индонезије, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. 
Одлука је објављена у „Службеном гласнику Републике Србије", бр. 090/2017 од 06. 10. 2017. године и ступила је на снагу 14. 10. 2017. године.ОДЛУКА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Исламске Републике Иран је донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце обичних пасоша, за улазак и боравак на територији Исламске Републике Иран, најдуже до 30 дана у периоду од годину дана. Одлука је ступила на снагу 1. новембра 2017. године.СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ КРАЉЕВИНЕ ТАЈЛАНД О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА НОСИОЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ И СЛУЖБЕНИХ ПАСОША-СТУПАЊЕ НА СНАГУ

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Тајланд о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је потписан у Београду, 4. децембра 2015. године, ступио је на снагу 08. септембра 2017. године.

На основу овог споразума, држављани обе државе, носиоци дипломатских и службених пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији државе друге стране, у периоду до 90 дана од датума уласка.СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ИНДОНЕЗИЈЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА НОСИОЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ И СЛУЖБЕНИХ ПАСОША-СТУПАЊЕ НА СНАГУ

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Индонезије о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је потписан у Џакарти, 27. априла 2016. године, ступио је на снагу 02. септембра 2017. године.

На основу овог споразума, држављани обе државе, носиоци дипломатских и службених пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији државе друге стране, у периоду до 30 дана од датума уласка.ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ ИР ИРАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 22. августа 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Исламске Републике Иран, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. 

Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 79/2017 од  25. 08. 2017. године и ступила је на снагу 02. 09. 2017. године.
 ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ Р. ИНДИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 22. августа 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Индије, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. 

Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 79/2017 од  25. 08. 2017. године и ступила је на снагу 02. 09. 2017. године.
 Одлука о укидању виза за држављане Р. Перу, носиоце обичних пасоша

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 11. маја 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Перу, носиоце обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима.  Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 46/2017 од  12. 05. 2017. године и ступа на снагу 20. 05. 2017. године.Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша, који је потписан у Риги, 5. новембра 2016. године, ступа на снагу 15. јануара 2017. године.

На основу овог споразума, држављани Републике Србије и држављани Народне Републике Кине, носиоци обичних пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији друге државе без визе до 30 (тридесет) дана од датума уласка.


 Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша, који је потписан у Бејруту, 22. јула 2015. године, ступио је на снагу 28. маја  2016. године.

На основу овог споразума, држављани Републике Србије, носиоци дипломатских и службених пасоша и држављани Републике Либан, носиоци дипломатских, специјалних и службених пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији друге државе без визе до 90 дана.Одржан Фестивал Seoul Friendship Fair (SFF) 2016

Амбасада Р.Србије је 7. и 8. маја учествовала на Seoul Friendship Fair фестивалу који се сваке године организује на централном градском тргу поред Градске куће Сеула. На штанду Србије посетиоци су могли да пробају српске специјалитете које је припремило особље ресторана Belgrade Bar у Сеулу, a дељени су информативно-туристички материјали о нашој земљи. Део прихода је издвојен у хуманитарне сврхе. 

 

 Одржан 28. хуманитарни базар у оквиру Корејске националне дипломатске академије (KNDA)

У организацији МИП Р.Кореје, под покровитељством супругa МИП РК Јуна и шефа Протокола МИП РК, као и Удружења супруга/супружника страних амбасадора у Сеулу (ASAS), 3. маја 2016. године је одржан 28. хуманитарни базар у оквиру Корејске националне дипломатске академије (KNDA). Овај базар се традиционално организује у циљу прикупљања помоћи за најсиромашније слојеве становништва, децу ометену у развоју, избеглице из Северне Кореје, жртве елементарних непогода, а ове године је акценат стављен на прикупљање помоћи настрадалима у недавном земљотресу у Еквадору. На штанду амбасаде Србије су се продавали домаћи специјалитети које су припремиле супруге амбaсадора З.Казазовића и саветника А.Ђорђевића, а сав приход је уплаћен у хуманитарне сврхе.Репрезентација Србије наступила на Светском првенству фризера

Репрезентација фризера Србије, на челу са Браниславом Бабићем, председником Савеза фризерских клубова Србије и Душаном Личином, тренером женске секције фризера и чланом Међународног жирија за женске дисциплине, наступила је, заједно са својим моделима и асистентима шминкерима, на Светском првенству фризера - OMC HAIRWORLD, које је одржано у Сеулу 27.03. и 28.03.2016. године.
Српска репрезентација је имала запажен наступ на Светском првенству и успешно је представила нашу земљу на овој престижној манифестацији.   

 

 Поклон Етнографског музеја у Београду Фондацији културе Сонгнам

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Зoран Казазовић и саветник Александар Ђорђевић предали су 31. марта 2016. Фондацији културе Сонгнам гусле - традиционални српски музички инструмент. Амбасада је инструмент добила као донацију Етнографског музеја из Београда.

Током разговора са председницом Фондације Сонгнам Еун-cук Ђунг, амбасадор Казазовић је објаснио порекло, начин израде, као и значај гусала као националног инструмента у српској културној традицији.

Председница Фондације Еун-cук Ђунг изразила је захвалност на донацији, а традиционални српски инструмент је постао део сталне поставке Музеја светских инструмената у оквиру Фондације културе Сонгнам.

 ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ У ОБЛАСТИ Е-УПРАВЕ СА РЕПУБЛИКОМ КОРЕЈОМ

      Потпредседница Владе Републике Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички потписала је 16. марта са корејским министром унутрашњих послова Хонг Јун-шиком Меморандум о разумевању и сарадњи у области еУправе који предвиђа размену добре праксе две земље.

       К.Удовички је подвукла да ће сарадња са Корејом бити од великог значаја за Србију, посебно имајући у виду то што су корејску еУправу УН три пута заредом ставиле на прво место ранг листе у тој области. Меморандум предвиђа и спровођење заједничке студије, подршку у развоју еУправе и у креирању и примени законских решења и успостављање комитета за сарадњу, чији ће задатак бити да се обезбеди спровођење активности из Меморандума. Сличне меморандуме Кореја већ има са 37 земаља у свету, међу којима су УК, Немачка, Кина, Бугарска, Италија, Румунија, Молдавија, Пољска.  

      Корејски МУП Хонг Јун-шик је истакао да је Република Кореја спремна да са Србијом подели тзв. know how у овој области и пренео спремност корејских компанија да учествују у пројектима еУправе у Србији. Презентације о примени еУправе у Републици Кореји одржали су представници корејске пореске и царинске службе.

      Меморандум предвиђа и спровођење заједничке студије, подршку у развоју еУправе и у креирању и примени законских решења и успостављање комитета за сарадњу у овој области, чији ће задатак бити да се обезбеди спровођење активности из Меморандума.

       Током боравка у Кореји ППВ К.Удовички са делегацијом је посетила и више државних институција: Градску управу Сеула, где је присуствовала презентацији једног од најмодернијих система управљања саобраћајем (TOPIS); Корејски институт за развој (Korea Development Institute - KDI), где су јој у разговору са председником института Ђун-Кјунг Кимом пренета корејска искуства убрзаног индустријског и технолошког развоја; Корејску националну компанију за штампање и ковање новца, израду пасоша и личних карата (KOMSCO) и Националну компјутерску и информациону агенцију (National Computing & Information Agency NCIA), која представља центар свих података корејске еУправе. У обе институције нашој делегацији су одржане презентације најновијих корејских достигнућа у овој области.    

      Потпредседница владе је током боравка у Републици Кореји, учествовала и на конференцији Светске банке и Агенције за национално информационо друштво Републике Кореје о решењима за велике базе података и дала интервју за корејски дневни лист The Korea Herald.


 Репрезентација Србије на Универзијади

Репрезентација Србије учествује на Универзијади 2015. која се одржава у корејском граду Гвангђуу од 3. до 14. јула 2015.године.

Наше спортисте је посетио амбасадор Републике Србије у Кореји Зоран Казазовић.

Све догађаје на Универзијади можете пратити на званичном веб-сајту:

http://www.gwangju2015.com/Укинуте визе за улазак у Републику Србију за држављане Катара, Кувајта, Омана и Бахрејна

Влада Републике Србије је донела Одлуку о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Катара, Кувајта, Омана и Бахреина. Поменуте категорије страних држављана - носиоци свих врста путних исправа, осим путних исправа које се издају у скалду са међународним конвенцијама, могу без виза улазити у Републику Србију уколико не постоје остале сметње и боравити најдуже 90 дана у периоду од шест месеци, рачунајући од дана првог уласка. Одлука се примењује од 30. јуна 2015.године.Инвестициони сајам KOIF 2015 одржан у Сеулу

У сајамском центру Kintex поред Сеула од 17. до 18. јуна одржан је инвестициони сајам под називом KOIF (Korea Overseas Investment Fair). Домаћин сајма је било корејско Министарство трговине, индустрије и енергетике (MOTIE), a организатор корејска Агенција за промоцију трговине и инвестиција (KOTRA).

На сајму на коме је учествовало педесетак излагача из 26 земаља, свој штанд је имала и Агенција за промоцију извоза и привлачење страних инвестиција Р. Србије (СИЕПА), чији је представник 18. јуна одржао инвестициони семинар за корејске компаније заинтересоване за улагања у Р. Србију.Конференција ОЕБС - Азијски партнери 2015

У Сеулу је 1. и 2. јуна 2015. године одржана Конференција ОЕБС-Азијски парнери 2015, од називом Промене у глобалном безбедносном окружењу и перспективе мултилатералне безбедносне сарадње у Азији. На конференцији су разматране безбедносне претње у настајању и њихове импликације за безбедност у Европи и Азији, области могуће сарадње са ОЕБС, перспективе за бзебедносну сарадњу у Азији, а посебну тему на конференцији представљала је Иницијатива за мир и сарадњу у источној Азији (NAPCI). Испред Србије, земље председавајуће ОЕБС, учествовала је делегација предвођена амбасадором Вуком Жугићем, шефом Сталне мисије Р. Србије при ОЕБС и Председавајућим Сталног савета ОЕБССветски образовни форум 2015

 

 

У Инћону је од 19. до 22. маја 2015. године одржан Светски образовни форум у организацији UNESCO, зајенички са UNDP, UNFPA, UNHCR. UNICEF, UN Women и  World Bank Group. Посебан допринос су дали Р. Кореја као земља домаћин и корејско Министарство образовања. На скупу на коме су разматране перспективе и циљеви развоја образовања у свету у периоду после 2015. године, учествовало је 1500 званичника из целог света. Представник Србије је био министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић. Он је био уводничар на тему ''Снага образовања младих и образовање одраслих - допринос промени Агенде после 2015'', на радионици коју су, у оквиру Форума, заједнички организовали Међународни савет за образовање одраслих, Институт за међународну сарадњу Удружења за образовање одраслих Немачке и Асоцијација држава ЈИ Азије за образовање одраслих. Филм ''Живот је чудо'' на Фестивалу филма у Кореји у оквиру месеца франкофоније

На фестивалу филма у Кореји у оквиру месеца франкофоније који се одржава у марту сваке године, приказан је филм нашег најпознатијег редитеља Емира Кустурице ''Живот је чудо''. Пројекције су одржане у дворани биоскопа Art Nine у Сеулу 24. марта, као и у Cinema Center у Бусану 25.марта. Ово је први пут да српски филм учествује на фестивалу филма у оквиру месеца франкофоније у Кореји. Пројекцији у Сеулу су присуствовали и чланови српске заједнице, професори и студенти српског језика са Универзитета Ханкук, као и њихови корејски пријатељи. 

Имајући у виду да се ради о остварењу светски признатог и познатог режисера Емира Кустурице, наш филм је значајно допринео интернационалном карактеру месеца франкофоније и фестивала филма у Кореји. Поред филма ''Живот је чудо'', на фестивалу су приказана и остварења из Француске, Швајцарске, Канаде и Белгије.

 

 Издата пригодна поштанска марка поводом 25. годишњице од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Републике Кореје

        ЈП Поште Србије су издале пригодну поштанску марку поводом 25. годишњице од успостављања дипломатских односа између Републике Србије и Републике Кореје.
        Република Србија и Република Кореја 27. децембра 2014. године обележавају 25. годишњицу дипломатских односа. Србија је била једна од првих земаља централне и источне Европе која је успоставила односе са Републиком Корејом. Током две и по деценије изградили смо добре и пријатељске односе, који представљају чврсту основу за даљи развој.
        Србија сматра Кореју за једног од својих главних партнера и пријатеља у Азији и остаје посвећена подизању нивоа сарадње на свим пољима, посебно у области економије.Дејан Савић У Кореји ''Тоска'' у Бусану

          Истакнути српски диригент и в.д. управника Народног позоришта Дејан Савић, гостовао je у Републици Кореји. У дворани Културног центра града Бусана, која прима око хиљаду и по посетилаца, 5, 6. и 7. децембра дириговао је Пучинијевом популарном опером “Тоска”.
          Дејан Савић је за своју улогу у реализацији представа оцењен највишим оценама, тако да је од стране Фондације СолОпера добио позив да и идуће године гостује у Републици Кореји.
Представи је присуствовао и амбасадор Републике Србије y Kopejи Зоран Казазовић.
          Народно позориште је до сада у неколико наврата било домаћин националним ансамблима традиционалне музике и плеса из Кореје.


 Ханкук универзитет - SeCrо Vision Contest - 27.11.2014.

     На Ханкук универзитету за међународне студије у кампусу у граду Јонгин поред Сеула, одржано је 9. по реду традиционално годишње такмичење студената српског језика под називом SeCrо Vision Contest.
     Манифестацији су присуствовали aмбасадор Републике Србије у Републици Кореји Зоран Казазовић и саветник Александар Ђорђевић, на позив декана Факултета за источноевропске студије, професора Квона Хјокђеа. 
     Такмичило се око 80 студената који су рецитовали поезију на српском језику, изводили песме популарних извођача из Србије уз одговарајућу кореографију, а фолклорна група са Катедре је извела и традиционално влашко коло. Одличним наступом и уложеном енергијом студенти Ханкук универзитета су показали изузетан ентузијазам за учење српског језика и културе и продубљивање веза са Србијом.
     Амбасадор Зоран Казазовић је у поздравном говору похвалио студенте за интерес и напоре које улажу у проучавање српског језика, а на крају програма је уручио награде најбољим извођачима.
     На Ханкук универзитету тренутно на све четири године српски језик учи 120 студената, а годишње их се упише у просеку 35. Ханкук универзитет за међународне студије има успостављену сарадњу са универзитетима у Београду и Новом Саду.Уручење захвалница, 30.05.2014.

Амбасадор Зоран Казазовић уручио Ивану Атанасковићу и Милошу Колунџићу захвалнице за несебичну помоћ у донирању средстава за санирање последица поплава у Репулици Србији.Вести
ВУЧИЋ: СРБИЈА ПО РАСТУ ПРВА У ЕВРОПИ (12.01.2021.)
СВАКИ СРБИН У ДИЈАСПОРИ ПОТЕНЦИЈАЛНИ ЛОБИСТА (3.1.2021)
СЕЛАКОВИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ НОВИ АМБАСАДОРИ, АЛИ ЦИЉЕВИ ИСТИ (2.1.2021)
ВУЧИЋ: СРБИЈА ОСТАЈЕ НА КУРСУ ПОБЕДНИЧКЕ ПОЛИТИКЕ СТАБИЛНОСТИ (29.12.2020)
ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПРВА ЕВРОПСКА ПРЕМИЈЕРКА КОЈА ЈЕ ПРИМИЛА АНТИКОВИД ВАКЦИНУ (24. ДЕЦЕМБАР 2020)
РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОЧЕВ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА
ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВИНАРА И МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
СРБИЈА КАО ПОВОЉНА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ И ИСТРАЖИВАЊЕ И РАЗВОЈ И НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ
ИЗЛОЖБА “СРПСКА ПЛАНИНА, КАМЕНОЛОМ, ВЕНЧАЦ” У ГАЛЕРИЈИ ART SPACE HYEONG У СЕУЛУ
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЈЕ ОД 13.04.2020. ГОДИНЕ ПРИВРЕМЕНО СУСПЕНДОВАЛА БЕЗВИЗНИ РЕЗИМ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА (9. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ)
ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ - ЛАЖНИ САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БИРАЧЕ СА БОРАВИШТЕМ У ИНОСТРАНСТВУ О ОСТВАРИВАЊУ БИРАЧКОГ ПРАВА НА ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ ЈЕРМЕНИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБЕ МОДЕРНЕ СРПСКЕ УМЕТНОСТИ У СЕУЛУ
Изложба САВРЕМЕНA СРПСКА ГРАФИКА - „УТИСНУТО У ВРЕМЕНУ“
ОДЛУКЕ О CУФИНАНCИPAЊУ ПРOJEКAТA КОЈИ СВОЈИМ КВAЛИТЕТОМ ДOПPИНОCE OЧУВAЊУ И JAЧAЊУ ВEЗA МАТИЧНE ДPЖAВE И ДИJACПOPE И МAТИЧНЕ ДPЖAВE И СРБА У PEГИОНУ.
УЧЕШЋЕ ПРИНЦА ЈУГОСЛАВИЈЕ МИХАИЛА КАРАЂОРЂЕВИЋА НА 6. МЕЂУНАРОДНОЈ ИЗЛОЖБИ ФОТОГРАФИЈА (6TH KOREA INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2019) У СЕУЛ АРТ ЦЕНТРУ
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ АНТИГВА И БАРБУДА, ГРЕНАДА, КОМОНВЕЛТ ДОМИНИКА И ТРИНИДАД И ТОБАГО
ОДЛУКА О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА ОДЛУКЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ИР ИРАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
СРБИЈА И КОРЕЈА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ И САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ БУРУНДИ
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ АЗЕРБЕЈЏАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ВЛАДА СЕНТ ВИНСЕНТА И ГРЕНАДИНА УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ ГРУЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ КОЛУМБИЈЕ УКИНУЛА ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ОЛИМПИЈСКИ ТИМ СРБИЈЕ НА ЗОИ 2018 У ПЈОНГЋАНГУ
ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ Р. ИНДОНЕЗИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ОДЛУКА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ КРАЉЕВИНЕ ТАЈЛАНД О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА НОСИОЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ И СЛУЖБЕНИХ ПАСОША-СТУПАЊЕ НА СНАГУ
СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ ИНДОНЕЗИЈЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА НОСИОЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ И СЛУЖБЕНИХ ПАСОША-СТУПАЊЕ НА СНАГУ
ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ ИР ИРАН, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ Р. ИНДИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША
Одлука о укидању виза за држављане Р. Перу, носиоце обичних пасоша
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша
Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша
Одржан Фестивал Seoul Friendship Fair (SFF) 2016
Одржан 28. хуманитарни базар у оквиру Корејске националне дипломатске академије (KNDA)
Репрезентација Србије наступила на Светском првенству фризера
Поклон Етнографског музеја у Београду Фондацији културе Сонгнам
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ У ОБЛАСТИ Е-УПРАВЕ СА РЕПУБЛИКОМ КОРЕЈОМ
Репрезентација Србије на Универзијади
Укинуте визе за улазак у Републику Србију за држављане Катара, Кувајта, Омана и Бахрејна
Инвестициони сајам KOIF 2015 одржан у Сеулу
Конференција ОЕБС - Азијски партнери 2015
Светски образовни форум 2015
Филм ''Живот је чудо'' на Фестивалу филма у Кореји у оквиру месеца франкофоније
Издата пригодна поштанска марка поводом 25. годишњице од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Републике Кореје
Дејан Савић У Кореји ''Тоска'' у Бусану
Ханкук универзитет - SeCrо Vision Contest - 27.11.2014.
Уручење захвалница, 30.05.2014.
Архива вести